Afvallen met eiwitten

Afvallen met eiwitten

, door Nick Meinders, 1 min lezen

De voedingsbron ‘eiwitten’ is één van de belangrijkste bouwstenen van je lichaam en vormt een hoofdbestanddeel van het spierstelsel. De eiwitten helpen je spieren op te bouwen en te behouden, zorgen ervoor dat je lichaam functioneert zoals het doet en helpen je met afvallen en dan ook nog eens dat vet eraf te houden. De werking van eiwitten en gewichtsverlies is heel leuk, maar ook heel erg ingewikkeld. Maar het is wel heel makkelijk om meer eiwitten in je dieet te verwerken, zodat je dus begint met afvallen, dat kan vandaag al!

 

Het is eigenlijk een win-win situatie. Om te beginnen geven eiwitten je snel een verzadigd gevoel, wat natuurlijk een positief gevolg heeft. Want hoe sneller je het gevoel hebt dat je vol zit, hoe minder je eet. Ervaar het zelf eens, kijk welke maaltijd je makkelijker kunt opeten: koolhydraatrijk of eiwitrijk? Waarschijnlijk krijg je de koolhydraatrijke maaltijd veel makkelijker op dan de eiwitrijke maaltijd. Dat komt o.a. doordat je bij een eiwitrijke maaltijd vaak beter moet kauwen, maar ook doordat de eiwitten van de maaltijd je veel sneller het gevoel geven dat je verzadigd bent, doordat er sneller een seintje naar je hersenen gaat dat ervoor zorgt dat jij even geen eten meer hoeft.

 

Onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 30 gram eiwitten tijdens de maaltijd je zowel een tevreden als verzadigd gevoel geven. 30 Gram eiwitten heb je gemiddeld nodig voor een optimale spiergroei- en onderhoud, dus zorg ervoor dat elke maaltijd ongeveer 30 gram eiwitten bevat.

 

Hoeveel eiwitten je eet is belangrijk, maar het soort eiwitten dat je binnen krijgt is net zo belangrijk. Als je alleen maar kip eet, kun je de voedingsstoffen uit vlees (ijzer), vis (omega 3) en kikkererwten (vezels) gaan missen. Natuurlijk blijft het ook belangrijk om een calorietekort te hanteren en je suiker inname te beperken. Eet zo natuurlijk en gevarieerd mogelijk. Nu ben je weer een stapje dichter bij jouw sixpack!


Gebruik de Growth Protein naast gevarieerde voeding om zo je eiwitdoelen makkelijker te halen.


Blog posts

 • Kan je vet omzetten in spieren

  , door Nick Meinders Kan je vet omzetten in spieren

  Lees meer 

 • Alcohol en spierherstel

  , door Nick Meinders Alcohol en spierherstel

  Lees meer 

 • Afvallen met eiwitten

  , door Nick Meinders Afvallen met eiwitten

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.